【宅必讀】有片睇!Can You Walk on Water? 高科技幫你練就神奇『水上飄』

正確嚟講,唔係水,只係液體。非牛頓流體(non- Newtonian fluid),即係唔符合牛頓黏度定律嘅流體,好似牙膏、強力膠、水泥漿等。將8,000公升呢種液體注入泳池度,就可以喺上面跑步、跳舞同踩單車?馬來 西亞嘅Kuala Lumpur就搞咗個咁嘅活動,不過,如果踩住同一個位太耐,都一樣會沉落去,而且會好大鑊……

更多宅料:http://goo.gl/ZMCXvq

文章來源:557739_287429674667921_1778569633_n

廣告

你怎麼看?

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s